image
Share to Facebook tweet

  Vissza

Ma már több évtizedes hagyománya van Holzminden-ben a kompakt szellőztetéssel kiegészített levegős hőszivattyúknak. Évek óta Magyarországon is forgalomban vannak az LWZ 403-as készülékek. A legújabb modellek az LWZ 304 és az LWZ 404, tényleg minden igényt kielégítenek.

lwz404

A legfontosabb funkciók összefoglalva:

 

- Fűtés hőszivattyúval, igény esetén direkt elektromos rásegítéssel

- Hűtés hőszivattyúval

- Használati meleg víz készítése hőszivattyúval, igény esetén napkollektorral vagy direkt elektromos rásegítéssel

- Szellőztetés hő visszanyeréssel. 90 %-os hatékonyságú hő visszanyerés

- Külső levegő hasznosítása – 20 °C – ig

- Szolár előkészítés (fűtésre, melegvíz készítésre)

- Magas melegvíz komfort (235 l)

- Beépített energiatakarékos keringtető szivattyú

- Egyszerű telepítés kezelés

- Integrált vezérlőegység

 

Az LWZ 304 / 404 SOL egy kompakt kialakítású levegő / víz hőszivattyús készülék, amely kiemelten alacsony energiaigényű házak fűtési - hűtési energiaellátásához, központi hő visszanyerős szellőztetéséhez, központi használati melegvíz-készítéshez lett kifejlesztve.

 

Az épület energiaellátásához a külső levegőből illetve az épületből elszívott levegőből is von ki hőenergiát, amelyet egy kereszt ellenáramú hőcserélő és egy levegő / víz hőszivattyú révén hasznosít.

A berendezés a levegőből kinyert energiát a befújt friss levegő előmelegítésére, a beépített használati meleg víz tároló melegítésére (235 liter) és az épület fűtésére hasznosítja.

A befújt illetve az elszívott levegő oldalba egy-egy, könnyen cserélhető szűrő van beépítve, (szűrőosztály: G3). A levegő beszívás - kifújás vezetékei kis légellenállásúak és a szellőzető ventilátorok különösen takarékos egyenáramú kialakításúak.

A hőszivattyús készülék az összes szükséges védelemmel fel van szerelve.

 

rendszerlwz404A „SOL” típusjelű készülék integrált szolár hőcserélővel illetve szolár vezérlő funkcióval is rendelkezik, amelyen keresztül napkollektorok fogadására is alkalmas.

Az integrált elektronikus vezérlőegység lehetővé teszi két fűtési kör külső hőmérséklet függvényében történő szabályozását, valamint a kívánt helyiséghőmérsékletek, a használati melegvíz hőmérséklet, a szellőztetési fokozatok, egyedi időprogram szerinti beállítását.

Az integrált elektronikus vezérlő egység távvezérléssel is kiegészíthető.

A működés interaktív bemutatása : link

A fenti készülék legújabb továbbfejlesztett változata, az LWZ 504

brown line